Derfor ble det e-bok

Tidlig i mars 2014 fikk vi kontrakt med et kjent norsk forlag. Samtidig fikk vi også råd om hva som burde gjøres bedre. Kort sagt var det å skrive mer om Mustafas liv i Norge. Det opprinnelige manuset stoppet kort etter grensepasseringen.
På forsommeren fikk vi en nedslående epost, der forlagsredaktøren kunne fortelle at kontrakten var ganske verdiløs fordi bokhandlerbransjen ikke ville satse på boka. Det var ikke sagt på den måten, men det er vanskelig å tolke det annerledes enn at bokhandlerkjedene heller vil selge hundre tusen til av hver av bestselgerne enn to, tre tusen hver av en rekke mer ukjente titler.
Dette betyr blant annet at vi ikke kunne selge boka gjennom vår egen lokalbokhandel. Så når du ser Mustafa stå med to bøker utenfor denne, er det et helt konstruert bilde med to utskrifter påklistret to helt tilfeldige bøker.
Å gi ut boka på papir på egen regning og risiko var uaktuelt, fordi det er altfor dyrt. Å gi ut boka elektronisk er vesentlig rimeligere.
Ganske sikkert vil e-bøker bare bli mer og mer aktuelle etter hvert som leserne begynner å bruke dem. Det er mye enklere enn de fleste tror, i tillegg til at det for de mer ukjente bøkene er vesentlig billigere for leseren. Ifølge kontrakten vår skulle boka kostet 299 kroner. Nå får du den til en knapp tredel av prisen.

Kjøp boka.

Har du aldri lest e-bøker før? Det er veldig enkelt, og du trenger ikke noe annet enn en mobiltelefon.

Facebook: Mustafas lange reise.

Tilbake.