Sjette dag - en klatredag.

Notre Dame des Anges er lett synlig fra hele Pignans. Det er en fjelltopp, der vi best får øye på den høye tele-masta, og hvor det også er et kapell. Det tar minst en times tid å sykle opp dit, selvom det bare er 13 kilometer. For det er en høydeforskjell på 617 meter.
Vi syklet bare nesten til toppen og svingte til høyre, før vi ganske snart i nedoverbakken svingte til høyre én gang til. Heldigvis hadde vi med oss kart, for ellers hadde vi svingt mot venstre, der asfalten var best. Men da hadde vi bare kommet til Gonfaron.
Vi skulle derimot i første omgang til Collobrieres, og deretter over enda et fjellparti, til Bormes, hvor vi tok en "dagens", og hvor vi også traff på fire spreke karer fra Hyères, som også hadde tatt seg en velfortjent pause fra syklingen. De var pensjonister, noen det er veldig mange av langs veiene. Og spreke er de.
Veien gikk videre ned mot sjøen, hvor jeg visste at sandstrendene ligger på rekke og rad, så vi tok en sjanse og valgte den fcørste og beste veien ned mot sjøen. Dumt, for der var det privat, og bonden hadde gjerdet seg inne bak netting og piggtråd. Sånt er det dessverre mye av, men den franske staten har til gjengjeld grepet inn og laget kyststi, sentier littoral, mil etter mil, på den rette siden av eiendommene. Mye bedre enn i Norge.
Når jeg da visste hvor stranda med utsikt til Bregancon-fortet - den franske presidentens sommersted - er, så ble det ikke så lange turen gjennom bushen.
Der ble det selvfølgelig et bad, før hjemturen via La Londe og over "heia" mot veien mellom Collobrieres og Pierrefeu, og videre hjem til Pignans.
At det hadde vært en klatredag, viste sykkelcomputeren, som stoppet på en gjennomsnittsfart like under 20 km/t.


Kastanjer i veikanten opp mot Notre Dame des Anges

 
En kort drikkestopp i veikanten etter nedoverbakkene


Druehøsting så vi flere steder

 
Hva med å smake på noen fikner i veikanten?


Syklister blir tatt hensyn til i Provence

 
Likevel får vi stadig påminnelser om at folk er blitt drept


Det går unna i nedoverbakkene

 
Denne gjengen får representere alle pensjonistene vi møtte


Her tar presidenten sommerferie

 
Dette kartet dekket nesten alt vi hadde bruk for

Tilbake til sykkelsida.

Tilbake til forsida.