Tilbakemeldinger fra gjesteboka:

Første mai og marked. Massevis av liv og røre. Den hyggelige damen i restauranten ved siden av ga oss gaver(!) og flere av de som arrangerte festen + hadde stand stand her, pratet og tullet med oss. Inkluderende by!

Summa summarum er vi einige om at vi har hatt ein fantastisk tur til landsbygda i Provence. Litt uverkeleg å bu midt i byen med dagleglivet rundt seg. Naboar som luftar dynene sine, kranglar høglytt medan andre luftar hunden, eller har vore hos bakaren og kjøpt brød.

Vi spiste hos damene, på Petite Auberge, hadde samtlige lunsjer i sola på Sportsbaren og et par middager hjemme med flott kjøtt kjøpt hos slakteren.
Vi var på vinslottet og kjøpte med oss noen flasker god rødvin.
Vi satte en bukett med oransje roser på bordet til damene som skulle "campere" etter oss.

Tre deilige og innholdsrike uker i koselig og praktisk hus. Tusen, tusen takk for oss!
Oppholdet har vært deilig, lærerikt, interessant, med noe av den franske kulturen vi fikk ta inn, synet av flott kulturlandskap fra bilvinduet til Sylvia, samt lærerikt på det menneskelige plan.

Høydepunktet på uka var nok den 173,29 kilometer lange sykkelturen gjennom Gorges du Verdon. Det ble mye slit i bakkene, vi var over tusen meter over havet, men det var absolutt verd slitet.

Dette hus har været basis og hq for vore ture sammen til Aix-en-Provence, og til omegnen og til nærområdet: Kirkegård, butikker, pladser og småstrøg med fine huse, og udflugt til Middelhavskysten i bedårende vejr. Nætternes lyde, med klokkeringning og fontænens plasken, stæreflokke og duer i platanen udenfor styrkede vor søvn.

... marked i Vidauban og hageselskap hos hyggelige "innfødte" med fin utsikt over landsbyen.

Vi ble bergtatt av dette koselige huset i Pignans, Provence. Vi har hatt nydelige dager i huset som vi har gitt navnet "Fredens Bolig". Jentene elsker huset og vil flytte hit snarest. Alle jentene har klippet håret hos Christine på hjørnet, og mor i huset har vært på den lokale hudpleiesalongen. Alle hilser oss "bonjour", og selvom fransken vår er skikkelig rusten, har folk vært imøtekommende og ikke det minste arrogante.

Tusen takk for lånet av et strålende hus. Vi har fått muligheten til å se hvordan ekte franskmenn lever.

Bilen og Pignans som base har vist oss ei ny verd og skapt to nye frankofile.

Vi har kommet godt overens med lokalbefolkningen her og har blitt sjarmert av alle de odde karakterene. Vi har blitt fortalt historier om da Napoleon var her, blitt invitert til barnedåp, falt for den sære og nydelige grå katten som regjerer rundt kvartalet, lært å sette pris på klokketårnet og til og med fått et lite frieri fra Sébastien over gaten til ei av jentene i familien.

To uker har forsvunnet som en røyk. Vi har sugd til oss av hva Provence kan by på.

Pignans er intim og sjarmerende, det er også Château Bagatelle. Her er fargevalg og detaljer gjennomtenkte og smakfulle, noe som skaper en lun og hjemmekoselig atmosfære.

Vi har spist deilig hos damene ved siden av og hatt en helt unik ferie her i Provence.

Château Bagatelle, for et mesterverk! Så genuint ”de la Provence”!

Så er fire herlige dager her i Pignans over. Vi har nytt dagene i fulle drag, vi har sett og opplevd masse på kort tid, alt på fransk manér.

Ditt nydelige, smakfulle franske hus her i Pignans har vært en drøm å oppleve.

Vi har bodd som konger og dronninger på slottet, vært på spennende utflukter, spist herlig og (for) mye av overfylte fat. Alt i alt: Sekser på terningen!

Vi har vært på sightseeing og badet både i salt og ferskt vann. Grasse og St Tropez. Favoritten er Lorgues og Lac St Croix og snorkling på øya. Nydelig mat i naborestauranten og nydelig mat hjemme og ute flere ganger om dagen.

Vårt tredje besøk i Pignans er over, og også denne gangen har vi hatt det helt topp! 17. mai ble feiret med årets første bad, en gedigen is og nydelig middag i kjelleren. Hurra! Supert å være her!

Dette har bare vært en fantastisk opplevelse! Å være i en sånn liten og sjarmerende ikke-turistifisert by og ”leve” blant de innfødte og følge deres skikker har gjort inntrykk. Å våkne opp om morgenen, knapt nok ha på seg klær og rusle ned til bakeren og kjøpe ferskt brød – Oh la-la! Møte ukjente folk som hilser ”Bonjour”. Kveldene på ”vår” private, lille utrestaurant / bar foran huset – bare suge inn folkelivet på La Place….

Nå har vi hatt en fantastisk ferieuke i dette herlige hus! Vi har fryda oss over skjønne detaljer i leiligheten, sittet og nytt dagen på Place Mazel og spist herlige måltider hos ”damene”. Det har vært en fryd å bare ta i bruk alt det som er så godt tilrettelagt for gode opplevelser i leilighet og oppslagsperm. Vi har tatt turen til Moustier via kloster og små landsbyer. Og sett lavendelen blomstre. Det ble badetur til havet, - og vi føler alle at vi har fått våre ønsker om ”det gode liv” oppfylt!! Vi kommer gjerne tilbake!

For et herlig sted! Vi er mor, far, farmor, sønn og datter. Farmor har forelsket seg heeeeelt og gudene vet: Eget ”sommerhus” i Provence….? Vi har sett og opplevd masse, små herlige landbyer med rusleturer, lunsjer og små innkjøp. Det er masse gode, fine, utrolige opplevelser vi sitter tilbake med, som å kunne bo i dette herlige huset, sovne med landsbyens lyder.

Noen herlige dager i Pignans. Vi har syklet langs Middelhavet og en fantastisk tur på landsbygda. Provence er en stor opplevelse på sykkel. En dag i Gorge du Verdon. Tur på sykkelbåt i fantastiske omgivelser. Vi er blitt brune og har badet i sjø og vann.

Nå har vi hatt uke 40 i vidunderlige Pignans. Vi er fulle av energi og gode minner. Fotokamera og kroppene er fulle av gode minner!

Se når huset er ledig.

Tilbake til forsida.

Noe for deg også? Ring 975 61186 eller 959 93458 eller send e-post til tom@brodin.no