[X]
Lurt å tenke på når du skal bestille leiebil:

De fleste finner det gunstigst å bestille leiebil gjennom flyselskapet de reiser med. Både på flyplassen i Nice og Marseille er det flere leiebilfirmaer og enkelt å leie bil. Selv syns vi at det er særdeles enkelt å kjøre bil fra flyplassen i Marseille og finne motorvei A8 mot Pignans. Kjøretid fra begge flyplassene er vel én time.

Pignans.

Mange nordmenn drømmer om Provence: Om sommer, sol, varme, mat og vin. Om lavendelblå marker, om sølvfargede olivenlunder, om vinmarker og vingårder. Og om det varme blå-grønne havet.
Noen har allerede vært i Provence og sett enda mer, bak turistfasaden: De har kanskje sett noen av de små landsbyene, nesten uten turister, der madame går til bakeren og kjøper ferskt brød til lunsj, fordi det som ble kjøpt til frokost allerede regnes som gammelt. Kanskje har noen sittet ved byens lille torg, ved fontenen og med platantreet som nødvendig skygge i den varme dagen, og studert de lilla, rosa, turkise eller blå skoddene foran vinduene, som man for øvrig slett ikke åpner på vidt gap når sola midtsommers steker fra en skyfri himmel, men som man tvert imot bruker til å stenge den nesten – men bare nesten! – uutholdelige varmen ute med. Det er om kvelden, når sola er i ferd med å gå ned, at man åpner skoddene for å få inn litt svalende bris i huset.
Og de har sett blomstene som velter ut fra verandaer, krukker som er plassert oppå hverandre foran ytterdøra, drueranker som klatrer oppover husfasaden, eller fargerike gresshopper i keramikk som er satt fast på ytterveggen.
Og kanskje har de sittet på fortausrestauranten i den lille byen og spist lunsj sammen med bare franskmenn? Har de våget å bestille dette ukjente, en chèvre chaud, en salat med varm hvit geitost, med sennepsdressing til? Ja, det tror jeg de har! Og selvfølgelig har de drukket rosévin til. For her i Provence er det rosévin som gjelder, den iskalde, lette, som ikke gjør deg søvnig klokka tre, når lunsjen er over og du skal ut og oppleve nye provencalske eventyr.

Den lille byen Pignans ligger nesten midt mellom Marseille og Nice - cirka 30 km, det vil si en halvtimes kjøring, fra sjøen.
Byen har litt over tre og et halvt tusen innbyggere, i bysentrum, og i velstelte byggefelt rundt byen. I sentrum finner vi to restauranter, ett hotell, fem barer, én baker, to dagligvarebutikker, én bank, "post i bar", nærpolitistasjon, barneskole etc. Byen har ingen klesbutikker!
Vi kan trygt si at Pignans er autentisk fransk, annerledes enn mange av de andre provencalske landsbyene, som er fulle av nordeuropeiske turister, og de fasjonable strendene i i St Tropez og Cannes.
For å kunne farte rundt slik de fleste ønsker, anbefales det å ha bil ved opphold i Pignans. Parkering på offentlige parkeringsplasser. Byen har noe bussforbindelse til andre byer i Provence og tog som går et par ganger om dagen til Nice-området og til Marseille.

Se kart som du kan forstørre og forminske og veksle mellom vanlig kart og satelittbilde. Av én eller annen grunn er det blå punktet lagt litt vest for sentrum, så hvis du vil se detaljer fra byen, må du bruke skyveverktøyet og bevege deg litt mot høyre.

Her kan du se værmelding for Pignans.

Se bilder fra Pignans, blant annet fra torsdagsmarkedet og karnevalet.

Les om spisestedene i Pignans.

Tilbake til forsida.